Tochtbegeleiders

De tochtbegeleid(st)er oefent zijn hobby uit en wil die graag delen met anderen. Hij/zij wordt daarvoor op geen enkele wijze vergoed. Het innen van de kosten voor deelname aan een Ronseractiviteit is van louter organisatorische aard.

De tochtbegeleid(st)er neemt daardoor enkel de taak op zich om die bijdragen gegroepeerd door te betalen aan de dienstenverstrekker. Deze handelwijze houdt absoluut geen enkele contractuele verplichting in tegenover een deelnemer.

De tochtbegeleid(st)er organiseert zijn tocht naar eigen goeddunken. Een deelnemer is niet verplicht om hem te volgen, hij doet dit wel of niet volgens zijn eigen mogelijkheden en inzichten. De tochtbegeleid(st)er oefent dan ook geen druk uit op de besluitvorming van de deelnemer, hij kan slechts raad geven.

Wie zijn onze tochtbegeleiders en wat doen ze?

Erik Beerten

Erik Beerten(Hasselt)

De RonsersVerkenner van paadjes en rustige wegen; op zijn eentje al lopend of met de fiets. Houdt van stappen in gezelschap met de Ronsers. Zet na jaren als meestapper zelf staptochten op de agenda en dit bij voorkeur aan de andere kant van de taalgrens. Dat kan ook in Limburg zijn.

0485 53 04 72

René Brynaert

René(Heverlee)

De RonsersSprokkelt restjes natuur bij elkaar tot genietbare tochten in ogenschijnlijk minder interessante gebieden. Heeft aandacht voor planten, bomen, beestjes, mooie gebouwen, literatuur… Zijn tochten zijn steeds zo gepland dat je met openbaar vervoer kunt komen en teruggaan.

016 40 66 30

Herman Coeckelberghs

Herman Coeckelberghs(Sint-Ulriks-Kapelle)

De RonsersIs een natuurliefhebber en fervent wandelaar. Bewust bezig met gezonde voeding en draagt graag zijn steentje bij door zelf te imkeren. Gaat graag op zoek naar een vleugje geschiedenis en cultuur tijdens het wandelen.

Jan Cornelis

Jan Cornelis(Mechelen, 1959)

De RonsersBegeleidt sinds een aantal jaar fietstochten voor de Ronsers, waarbij het rustig genieten van de omgeving en variatie in landschap centraal staan. Af en toe een onverharde weg hoort daar ook bij.

015 27 19 50

Réjane Debrabandere

Réjane Debrabandere(Aalbeke, 1952)

MidweekstappenHoudt van wandelen “op het gemakske” en wil de wandelaars laten meegenieten van cultuur, stilstaan bij mooie gebouwen, huizen, boerderijen. Niet erg bedreven in beklimmingen houdt ze eerder van platte en licht heuvelende paden.

0499 74 54 45

Annemie Decoene

Annemie Decoene(Ieper)

MidweekstappenGaat veel wandelen en fietsen. Is een fervente cultuur- en geschiedenisliefhebber. Houdt van een lekker biertje in goed gezelschap en is er graag bij om activiteiten te helpen organiseren.

0479 74 80 45

Kristof Deprez

Kristof Deprez(Herzele)

RonsersIk ben natuurliefhebber in hart en ziel, wat zich zowel uit in mijn werk als in mijn vrijetijdsbesteding. Ik ben de meest ecologische schrijnwerker/meubelmaker van Zuid-Oost-Vlaanderen. In mijn vrije tijd trek ik er graag te voet of met de fiets op uit, liefst met enkele goede vrienden.

0486 83 78 52

Luc Delodder

Luc Delodder(Waregem, 1954)

MidweekstappenLuc Delodder (Waregem, 1954) begeleidt wandeltochten en -vakanties onder het motto "als wandelen genieten mag zijn".

0477 518 942

Stefaan De Roo

Stefaan De Roo(Dikkebus)

MidweekstappenNog maar actief sinds 2019 bij het stappen op woensdagen en goesting gekregen om iets meer te betekenen voor de vele stappers. Stefaan houdt van stappen in de grensstreek van de Westhoek.

Kathleen De Rycke

Kathleen De Rycke(Merelbeke, 1964)

De RonsersKathleen ontdekte het Ronseren in Marokko. Ze deed met een blind date naar de éclips haar intrede. Sinds januari 2001 is ze actief bezig met het uitstippelen van fietstochten en wandelingen. Ze heeft een voorliefde voor namiddag-familiewandelingen.

Johan De Rynck

Johan De Rynck(Poperinge)

MidweekstappenJohan is een gedreven wandelaar. Daarom wil hij de Ronsers de mooie hoppestreek rond Poperinge, de grensstreek met Frans-Vlaanderen en het Heuvelland leren kennen.

Johnny Dhondt

Johnny Dhondt(Kortrijk, 1953)

MidweekstappenMedeoprichter in 1982 van een wandelgroep bij het werk. Vanaf 2009 stapt hij mee met midweekstappen en begeleidde voor de eerste keer in 2012. Hij houdt van stappen in Frans-Vlaanderen en Henegouwen.

René Duran

René Duran(Vlamertinge)

MidweekstappenIk hou van wandelen, het is mijn grootste hobby. Ik voel me zowel mentaal als fysisch het best tijdens het stappen. Het doet me toch zo een deugd.

Frank François

Frank François(Gavere, 1963)

De RonsersRonserdeelnemer sinds 1985. Tochtbegeleider sinds 1990. De laatste jaren is zijn liefde voor de fiets steeds groter geworden en hij zou graag nog de wereld avontuurlijk verkennen op zijn stalen ros.

Jef Geelen

Jef Geelen(Wemmel, 1956)

De RonsersHoudt van fietsen langs rustige wegen, een pittige helling mag er nu en dan eens bij, een terrasje mag niet ontbreken. Een fietskampeertocht voor meerdere dagen, waar de Ronsersfeer ’s avonds in een streekrestaurant of een cafeetje nog beter tot uiting komt, vindt hij reuze gezellig.

0497 28 58 60

Paul Ghekiere

Paul Ghekiere(Ieper, 1955)

MidweekstappenPaul stapt in het post-coronatijdperk mee met de Midweekstappers. Hij wandelt en fietst (mountainbiken) ook zeer regelmatig alleen of met vrienden en heeft zo de Westhoek en 'De Schreve' ontdekt en leren appreciëren. Deze terreinkennis, gecombineerd met de drive voor organiseren, heeft Paul doen beslissen om zich als tochtbegeleider te engageren. Zo kan hij ook wat streekgeschiedenis en anekdotes overdragen.

0496 16 17 10

Karel Huyghebaert

Karel Huyghebaert(Roeselare, 1948)

De RonsersAl eeuwen bij de Ronsers. Vroeger tochtbegeleider oude stijl (prikkeldraad en grachten hielden ons niet tegen). Nu enkele zomerse 'Slappe Fietstochten' in de Westhoek en het stuk Frankrijk dat eraan grenst.

0488 07 5 423

Patrick Maenhout

Patrick Maenhout(Zillebeke)

MidweekstappenIk hou van staptochten in mooie landschappen op rustige, onverharde wegen. Een vleugje geschiedenis en cultuur kunnen een wandeling heel interessant maken. Een stimulans zijn ook de vele sociale contacten die erbij horen.

0495 54 13 21

Emmanuel Maerten

Emmanuel Maerten(Roeselare, 1953)

MidweekstappenVindt het uitermate ontspannend om te kunnen wandelen in de volle natuur, tussen weiden met koeien, open velden of bossen. Achteraf een babbeltje onder de vrienden maakt de wandeling compleet. Bij het begin hoort wat uitleg over de geschiedenis van de streek.

0494 32 91 85

Hermien Matthys

Hermien Matthys(Zelzate, 1977)

De RonsersWandelen is haar met de paplepel ingegeven. Of het nu in ons Belgenlandje is of ergens ver weg. Op stap met de tent, overnachten in een jeugdherberg of een stevige dagwandeling, het kan allemaal.

Jacky Mergaert

Jacky Mergaert(Gistel)

MidweekstappenSinds 2006 stapt Jacky met veel plezier mee met Midweekstappen. Hij laat medewandelaars graag genieten van rustige paadjes en bij de bezienswaardigheden geeft hij graag een woordje uitleg. Samen met Toerisme Gistel spant hij zich in om er enkele historische wandelingen op punt te stellen en te begeleiden. Zo krijgt hij daar de mensen aan het wandelen en leren ze hun eigen streek beter kennen.

Koen Mortelmans

Koen Mortelmans(Drongen)

De RonsersAl Ronserend van de Noordzee tot aan de volgende horizon. Kompas terug van onder het stof gehaald om terug één of meerdere tochten te begeleiden.

0479 06 55 90

Kristien Nuyts

Kristien Nuyts(Mechelen)

De RonsersAls gepassioneerd wandelaar, reiziger en reisbegeleider organiseert Kristien sinds 2014 dagstaptochten en weekends voor de Ronsers. Wat is er mooier dan een mooie wandeldag in de natuur met een bende gelijkgestemden.

0485 72 66 87

Bart Roggeman

Bart Roggeman(Edegem, 1969)

De RonsersWandelen in de bergen is zijn passie, een praatje maken met de medestappers zijn hobby en ondertussen genieten van de natuur, het zweet en een zware rugzak. Tent, jeugdherberg of berghut, meer hoeft dat niet te zijn.

0497 17 75 04

Marijke Swart en Jörg Gottwald

Marijke Swart en Jörg Gottwald(Gent)

De RonsersJörg werkte al 12 jaar als wandel- en fietsgids op Gran Canaria en Tenerife toen Marijke kwam. Ze zag wandelschoenen en een mountainbike staan en wist dat het goed was. Marijke is zeer vaardig met kaart en kompas. De GPS van Jörg kent intussen geen geheimen meer voor hem. Samen stippelen ze de mooiste wandelingen over de smalste paadjes uit. Rekening houdend met de grote voorliefde van Marijke voor rivieren en snelstromende klaterende beekjes en haar allergie voor asfalt. En Jörg noteert graag een paar mooie hellingen op het parcours met prachtige uitzichten als beloning. Hun tochten worden gekenmerkt door een rustiger tempo en wat minder kilometers. Stresskippen kunnen hier onthaasten, maar slenteren gaan ze zeker ook niet doen.

09 223 80 69

Carlo Uyttendaele

Carlo Uyttendaele(Hove, 1964)

De RonsersOntdekte de Ronsers via, via, via en aldus ondertussen heel wat via, via wandelwegjes soms als eens door modder of wei. Focus op goeie ontspanning voor alle tochtgenoten.

0493 55 80 15

Marc Vandemeerssche

Marc Vandemeerssche(1958)

De RonsersMet kaart en kompas voelt hij zich zeer in zijn sas. In de winter met zijn botinnen en in de zomer met de fiets verschijnt hij uit het niets. In Vlaanderen zowel als in de Ardennen laat hij zich vele kilometers verwennen op rustige wegen al blijft het niet altijd binnen onze landsgrenzen!

0477 54 97 39

Anneke Vanden Bergh

Anneke Vanden Bergh(Sint-Juliaan, 1964)

De RonsersNa Antwerpen te hebben ingeruild voor de zachtglooiende hellingen van de Westhoek, heeft Anneke haar hart verpand aan het buitenleven. Absolute fan van woeste landschappen, eilanden, Engelse tuinen, antieke sites en Marokko! Door weer en wind, vlak of steil, op de fiets of met de bottines aan, ze is er graag bij als er hartelijk gelachen wordt!

Jurgen Vandeputte

Jurgen Vandeputte(Lier, 1966)

De RonsersHoudt van weekendtochten in de Ardennen aan een gezapig tempo en van het gezellig samenzijn achteraf met een pint in de hand. Geen liefhebber van hindernissenparcours met prikkeldraad.

Jean-Claude Vanderbeeken

Jean-Claude Vanderbeeken(Menen-Lauwe)

MidweekstappenIs op latere leeftijd gestart met wandelen waarbij hij vooral land- en boswegen opzocht, het liefst in de stilte van de ochtend. Gaat nu iedere zondagmorgen op stap in Zuid-West-Vlaanderen met een vriendengroep; het sociaal aspect en de natuurlijke omgeving nemen hierbij een voorname plaats in.

Hilde Vandevelde

Hilde Vandevelde(Melle, 1966)

De RonsersDebuteerde in 2000 als tochtbegeleidster met een fietszwerftocht door Roemenië. Niet verwonderlijk als je weet dat ze ook in ons eigen Vlaanderen aan haar voorliefde voor karrensporen nauwelijks kan weerstaan. Als je met haar mee gaat, weet je wel dat je er zonder kleerscheuren vanaf komt, want ze mijdt zorgvuldig sloten en prikkeldraden.

Felix Vercauteren

Felix Vercauteren(Sint-Niklaas, 1955)

De RonsersZijn ervaring als tochtbegeleider beperkte zich tot het verkennen van GR-paden in heel België voor GR-Vlaams-Brabant. Bij de Ronsers is het toch even iets anders want daar moet de begeleider wel degelijk kaart kunnen lezen om de paadjes te vinden waar de Ronsers zo graag van de weg weglopen.

03 766 23 99

Johan Vereecke

Johan Vereecke(Gent, 1950)

MidweekstappenHeeft in zijn jongere jaren veel gekampeerd en is ook als vijftiger nog met het tentje op stap geweest. Houdt van de combinatie van natuur, cultuur en gastronomie. Lievelingslanden: Frankrijk en Spanje, maar Vlaamse en Waalse Ardennen bekoren hem evenzeer. Een spatje regen schrikt hem niet af.

Freddy Verschoore

Freddy Verschoore(Kapellen, 1948)

De RonsersJe mag met Freddy mee voor, meestal langere, fietsweekends.

03 665 36 54

Jurn Verschraegen

Jurn Verschraegen(Mechelen, 1968)

De RonsersSedert 1993 Ronsertochtbegeleider. Veelzijdig begeleider van dagstaptochten, rugzak- en fietstrektochten in binnen- en buitenland. Vindt bij de Ronsers gezonde ontspanning in een open groep zonder kliekjesmentaliteit.

0473 48 94 72

Yves Vincent

Yves Vincent(Aalst, 1969)

De RonsersWordt het meest gesignaleerd in de bossen van Wallonië en Noord-Frankrijk, zowel te voet als per fiets of kajak. Liefhebber van avontuurlijke tochten met kleine groepen langs smalle paadjes en oude spoorwegbeddingen.

053 70 66 98